Drobečková navigace

Úvod > Uchazeči > Obory vzdělání > Hotelnictví

Hotelnictví

Kód oboru:                      65-42-M/01

Dosažené vzdělání:         střední vzdělání s maturitní zkouškou

Zakončení studia:            maturitní zkouška

Délka studia:                   4 roky

Přijímací zkoušky:           jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky

 

„Dobré komunikace přímo zvou hosty do země, právě tak jako dobré hotely je v ní udržují.“ (Dominik Čipera)

Proč studovat tento obor?

  • Získáš znalosti a dovednosti spojené s organizací a provozováním hotelového provozu
  • Budeš se orientovat ve službách v cestovním ruchu, můžeš cestovat a poznávat nové kouty světa
  • Po ukončení studia si budeš moci založit vlastní restauraci, hotel nebo cestovní kancelář a samostatně podnikat
  • Budeš schopný aktivně se domluvit dvěma cizími jazyky
  • Budeš aktivně používat moderní technologie
  • Zúčastníš se odborných gastronomických exkurzí i do zákulisí známých hotelů, budeš zajišťovat společenské akce v regionu, ve firmách i jiných institucích
  • Naučíš se v rámci učební praxe uvařit tradiční pokrmy i speciality, skvělou kávu i namíchat luxusní drinky, obsloužíš i nejnáročnější hosty profesionálně a s jistotou, ve škole tě čeká moderně vybavená gastrolaboratoř
  • Budeš mít možnost skvělých tuzemských i zahraničních praxí
  • Svoje dovednosti můžeš rozšířit řadou odborných kurzů (barmanský, sommeliérský, baristický, kurz sushi, kurz vykrajování ovoce a zeleniny …)
  • Můžeš patřit do školního gastrotýmu, který školu reprezentuje na gastronomických soutěžích
  • Získáš maturitní vysvědčení a můžeš směle pokračovat ve studiu na některé VOŠ nebo VŠ

 

Uplatnění absolventů:

Absolventi se mohou uplatnit v oblasti cestovního ruchu, v ubytovacích, stravovacích a průvodcovských službách, v informačních turistických centrech měst a obcí. Mohou pracovat v recepci, v hotelovém managementu nebo v cestovních kancelářích jako delegát nebo v letoviscích jako animátor volného času.

 

Přihláška: Prihlaska_2023-2024_edit.xlsx

Učební plán: Hotelnictví.pdf