Přihlášky do I. kola přijímacího řízení lze podat v období 1.-20.2.2025
Zákonný zástupce má na výběr ze tří možností podání přihlášky. Pokud podá přihlášku elektronicky, získá maximum možných výhod, ale podat přihlášku může také po vytištění formuláře z online systému (tzv. výpis) nebo listinným formulářem (tzv. tiskopis).
Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení.pdf
Přihlášky do II. kola přijímacího řízení lze podat do 26.5.2025
Při podávání přihlášek ve 2. kole se postupuje stejně jako v kole prvním (viz výše).
Informace k JPZ naleznete na: https://prijimacky.cermat.cz/menu/jednotna-prijimaci-zkouska
https://msmt.gov.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a-konzervatore
Termíny JPZ pro školní rok 2025/2026:
OBOR VZDĚLÁNÍ | 1. ŘÁDNÝ TERMÍN | 2. ŘÁDNÝ TERMÍN | 1. NÁHRADNÍ TERMÍN | 2. NÁHRADNÍ TERMÍN |
Čtyřleté obory a obory nástavbového studia | 11. dubna 2025 | 14. dubna 2025 | 29. dubna 2025 | 30. dubna 2025 |
Jednotné zkušební schéma přijímacího řízení:
Úprava podmínek PŘ pro žáky s SVP: https://prijimacky.cermat.cz/menu/upravy-podminek-prijimaciho-rizeni
Tiskopis přihlášky ke studiu: https://prijimacky.cermat.cz/menu/jednotna-prijimaci-zkouska/prihlasky-na-ss/tiskopisy-prihlasek-na-ss
Další přílohy k přihlášce:
lékařský posudek: https://prijimacky.cermat.cz/files/files/Zdravotn%C3%AD_posudek_edit.pdf
Obory vzdělání pro školní rok 2025/2026
Číselné označení RVP | Název oboru | Obsah | Ukončení studia |
65-42-M/01 | Hotelnictví | zaměření na cestovní ruch | maturitní zkouška |
63-41-M/01 | Ekonomika a podnikání | zaměření na cestovní ruch | maturitní zkouška |
65-51-H/01 | Kuchař – číšník | kuchař – číšník, kuchař, kuchařka, číšník, servírka, cukrář | výuční list |
29-51-H/01 | Výrobce potravin | sladovník – pivovarník | výuční list |
Číselné označení RVP | Název oboru | Ukončení studia |
64-41-L/51 | Podnikání | maturitní zkouška |