Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Beer Academy - vůně a pachy piva

Beer Academy - vůně a pachy piva



Datum konání:
13.3.2024

Žáci oborů Sladovník – pivovarník, Kuchař – číšník a vybraní „hotelováci“ podstoupili první lekci v čichovém hodnocení vůní a negativních pachů piva. Odborník z brněnské Beer Academy s.r.o. nás provedl technikou a systémem nácviku rozpoznání jednotlivých čichových vjemů. Škola dostala cvičné sady a žáci budou pravidelně pokračovat. Vůně a pachy si musí tzv. načichat.  24 rozdílných tónů v pivu by měli do konce června zvládnout. Komu není jedno, jakou kvalitu piva vyrábí, nebo jakou kvalitu nosí hostům na stůl, má možnost k podstatnému zdokonalení se v oboru. 

Mgr. František Sajdl

20240313_104142.jpg  20240313_104159.jpg  20240313_105516.jpg

                                                                                                      20240313_110852.jpg