Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Praha z pohledu gastronomického

Praha z pohledu gastronomického



Odborná exkurze: Prohlídka Prahy z pohledu gastronomického
 

H1.A. se ve čtvrtek 20.5. vydala na gastro toulky po Praze. Odjez z Žatce byl už v brzkých hodinách a do Pražských Dejvic jsme dorazili v 9:00, kde naše cesta začala.

Dejvice jsou díky velkému množství studentů i turistů bohaté na rozmanité kavárny, proto naše první zastávka byla v Kavárně Místo, kde si studenti mohli prohlédnout interiér, dozvědět se o moderním pojetí a rozdělení kaváren. Dále nahlédli do kavárny Kávák, která patří mezi umělecké kavárny, do espresso baru Kafémat a do pekařství Antonín.

Velmi zajímavou návštěvou bylo dejvické chocolatierství Kristyjan, kde nás uvítal majitel a nechal nás ochutnat pralinky jejich výroby. Žáci si mohli prohlédnout, jak je odddělená část prodejní od výrobní a jak i práce s čokoládou je čistá a krásná.

Dále jsme se vydali směrem na Pražský hrad. Vlajka vytažená až na vrchol žerdi nám značila, že je pan prezident na hradě. Prohlédli jsme si okolí a u Vladislavského sálu jsme se věnovali gastronomické historii a probrali jsme královské hodování.

Pak jsme sešli Nerudovou ulicí přes Karlův most, kolem restaurace U Vejvodů, bývalé michelinsky ohodnocené restaurace Le Terroir, kde pracoval za její slávy šéfkuchař Jan Punčochář.

Naše kroky nás dovedly až na Staroměstské náměstí a spodní část Václavského náměstí, kde měli studenti krátký rozchod.

Hřebem naší exkurze bylo Manifesto, místo, kde lze ochutnat celou Prahu.

Praha exkurze 1.jpg        Praha exkurze 2.jpg